Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úplně dole - aktuální informace o Otíčkovi.

 
V médiích proběhla zpráva o zubožených psech v "útulku" (vepříně) v Jarošově nad Nežárkou. Celý případ je stručně popsán na stránkách:

Rozhodli jsme se pomoci jednomu bulíčkovi, který je v nejhorším stavu. Jmenuje se Kompakt, ale paní doktorka Pacltová, u které je v péči, ho přejmenovala na Otíka, protože je to víc osobnější. Posuďte sami, jak na tom chudáček byl (pár fotek ze stránek chebského útulku):

 http://www.utulek-cheb.estranky.cz/clanky/jarosov

  

Obrazek

  

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Rozhodli jsme se Otíkovi pomoci. Kontaktovali jsme paní doktorku Pacltovou a oslovili klubáky a klubačky z Volkswagen klubu Plzeň a rozhodli se přispět na Otíkovu léčbu. S Lukym máme některé zdravotní peripetie za sebou a u veterináře jsme už několik tisíc nechali, proto víme, že léčba je nákladná a peníze jsou potřeba. Léčba Otíka bude dlouhá, sami vidíte - je na tom velice špatně.

Ćíslo účtu paní doktorky Pacltové:

78-2259770257/0100

 Není již zapotřebí přispívat, peníze, které poslali všichni do této doby, na léčbu stačí.  Všem moc děkujeme!!!

S paní doktorkou jsem v kontaktu, průběžně sem budu doplňovat informace o stavu Otíka a jeho aktuální fotografie. Věřím, že každá koruna pomůže a že se stav tohoto zbědovaného čtyřnohého pacienta zlepší a jednou najde domov u nového pána, který mu zajistí klidné prostředí plné lásky a péče a už nikdy nebude muset zažít to, co má za sebou a co je příčinou jeho zoufalého stavu.

Pomoci jednomu z mnoha není zbytečné a není to zas tak mnoho a na výši částky nezáleží. Tento živý tvor nemůže za to, jak dopadl, může za to člověk. Nebuďme slepí k ubližování druhým, k týrání zvířat nebo dětí. Nemůžeme spasit svět ani vymýtit všechno zlo, co se v něm děje. Pokud nechcete pomoci Otíkovi, pomozte jiným, kteří to potřebují...


Všem, kteří přispěli na Otíkovu léčbu, děkujeme.
 



Aktuální informace:

2.4.2008
Otík už netrpí úpornými průjmy, má normální stolici jako ostatní pejsci. Ven i zpátky dovnitř z vyvenčení ho ale musí nosit v náručí, psychicky tuto cestu po svých zatím nezvládne.
Největší hnisavá místa v očích se podařilo vyléčit, ale nadále je třeba vykapávat oči umělými slzami a dalšími léčivými kapičkami.

6.4.2008
Z mailu od paní doktorky:
Byl podvyživený, slabý, ani nemohl pořádně chodit. Kůže byla plná strupů, hnisavých pustulek a krví podlitých pupenců. Oči byly zateklé zánětlivou kůží a ve zbylé štěrbině bylo takové množství tuhého hnisu, že neviděl. Po vymytí očí jsem zjistila, že má hnisem poškozenou rohovku, byla šedá, takže možná mohl vnímat světlo a tmu.
Třetí den po odčervení bylo na linu asi 200 rozlezlých článků tasemnice a škrkavky. Také měl na sobě houfně blech. Nohy měl oteklé a rozmacerované vlhkem, oteklá kůže se skládala v řasy v jejichž úžlabích byl hustý páchnoucí sekret, jakož i v meziprstí. Vůbec si netroufám odhadnout, jak dlouho trvá, než se zdravý pes stane bez slunce, sucha, pitné vody a slušného jídla takovou troskou. Ani nemohu odhadnout, jak je starý, zoufalí bulíci se snaží zuby dostat ven, takže mu chybí horní špičák a zuby má poškozené a tím nemám vodítko k určení stáří. Stejná škoda co na těle, je na duši. První dny byl stále schoulen v nejzazším koutku přepravky, bylo pro něj zjevné utrpení se dojít napít a najíst.
Když jsem ho hladila, choulil se do sebe a čekal ránu. Veškeré pohyby jsem musela dělat velmi pomalu, abych ho nevystrašila. Když byl hlazen, choulil se v klubíčku a vydával zvuky, jako mé buličí štěňátko Merry. Ještě jsem ho neslyšela štěkat. Je velmi submisivní, nikoliv agresivní, jak by asi lidé za takové zacházení zasloužili. Je ob den koupán na střídačku v Pyoderm šamponu a Sebodermu. Oči jsou vymývány fyziologickým roztokem a poté dostává mastičku Optimune a dvakrát denně kapu umělé slzy. Pelíšek má denně čistý, vše peru na vyvářku, odchází z něj množství stroupků.. 2x denně dostává ATB Rilexin.
Dnes poprvé vrtěl ocáskem a vykonal po vynesení na zahradu průzkumnou procházku. Přála bych si, aby už bylo teplo a sluníčko, jistě by se mu kůže pak hojila rychleji. Nemohu nic s jeho dušičkou uspěchat, je jak plaché lesní zvířátko. Bezděky uděláte rychlejší pohyb a jste zase na začátku čekání, až se objeví.


Obrazek 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 


7.4.2008
Další fotografie Otíka a Amálky, které má v péči paní doktorka ... Otík měl o víkendu návštěvu – Karolínku a Romi, tohle nafotily…

Obrazek


více fotek zde:

 

16.4.2008

Aktuální informace - z mailu od paní doktorky:
Otík přibírá a začínají mu růst chloupky na holých místech. Některé jsou už vidět okem, jiné jsou cítit jen hmatem, ale rostou. Oči se také lepší, už tolik nehnisají.
Otíkovi přispěli zatím lidé částkou 10 050 Kč.

S hlubokou úctou všem, kteří Otíkovi přispěli na léčbu, všem mnohokrát děkuji. Markéta Pacltová

Fotky paní doktorka pošle, hned je sem pak dám.

17.4.2008
V Televizních novinách odvysílána reportáž o jarošovské množírně. Mluví tam i paní doktorka Pacltová a je tam vidět i Otík tulící se v její náruči. Těší mě, že vidím, jaký pokrok oproti prvním fotkám udělal. Jen tak dál Otíku i paní doktorko, držíme vám palce!!!

 

19.4.2008

Další čtení a fotografie o jarošovské množírně na stránkách o.s. Cibela:

http://www.cibela.cz/cibela/jarosov_tyrani_psi.html

Na těchto stánkách můžete vidět např. tyto fotografie ze dne, kdy Otíka vysvobodili z množírny:

Obrazek 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

25.4.2008
Otíkovi začínají růst chloupky na nožkách, ale tělo je stále pokryto strupy, které se tvoří i přesto, že ho paní doktorka obden koupe. Otík nevěděl, co to je chodit ven, neznal vodítko ani obojek. Paní doktorka ho na vyvenčení a na sluníčko nosí, když je hezky, vyjde i sám, ale v poslední době chladných dní mu je venku zima (nedivím se, když je nahatý).
Cituji MVDr.Pacltovou:
Nejlépe se cítí mezi psy, od lidí stále čeká ránu, snaží se být nejmenší z nejmenších.  Na adopci do nové rodiny je ještě brzy. Nikoho nehledám, má před sebou ještě dalekou cestu uzdravování, přes to všechno je okouzlující a krásný. Rozhodně musí jít k lidem, kteří už pejska mají, bude se cítit lépe. Je naprosto nekonfliktní.

 

28.4.2008

Otíkův aktuální zdravotní stav poněkud stagnuje. Póry na kůži se neustále ucpávají černými mastnými špunty, které nedávají srsti šanci. Po koupeli sice částečně vypadávají, ale zbylá srst je lámavá, suchá. Paní doktorka dává Otíkovi na pročištění organismu homeopatický lék Regalen, snad zabere.

Při pěkném počasí na sluníčku venku leží na dece, nejeví zájem o hru ani s hračkami, ani s půlroční minibulteriérkou Merry, která po opakovaných neúspěšných výzvách ke hrám Otíka nechává na pokoji. Kvůli polehávání se zatím příliš noesvalil, ale není už tak hubený, opět trochu přibral (na fotce je krásně vidět pokrok, už nemá tváře tak propadlé, kůže je v lepší kvalitě a oči nejsou zaplněny hnisem jako na fotce o kousek výš ze dne "vysvobození").

 

Obrazek 

Zneklidňující je, že sluníčko očím jakoby nesvědčí, opět se začínají plnit hnisem, tak paní doktorka objednává nové léky , které by mohly pomoci více. (Je dost možné, že na Otíkova citlivá očka můžou negativně působit pyly, řada majitelů bulteriérů ví o alergiích a s pylovou sezónou má své zkušenosti.)

Co se týče zimomřivosti venku za špatného počasí, upravila paní doktorka Otíkovi jeden ze svých angorových svetrů, který by Otíka zahřál a nedráždil, avšak jeho třes bude spíše psychického původu. Není čistotný, nemá potřebu chodit ven, proto ho paní doktorka ven nosí v náručí, aby se vyvenčil na travičku, ale když to udělá doma, nezvyšuje na něj hlas, ví, že by tím jeho důvěru mohla lehce ztratit. Ještě to potrvá, než uvidíme další pokroky. Ale všichni věříme, že se jim to spolu podaří.


13.5.2008 

Otíkovi rostou nové chloupky už i na bříšku a jiných holých místech, jsou jen malinké, ale jsou cítit na prstech. Celé dny se sluní, snad sluníčko pomůže kůži v hojení. Není to sice moc dobré na oči, v souvislosti s přemírou pylu, ale dobrá zpráva je, že už ho nemusí ven nosit v náručí, vychází ven zcela sám a sluníčko vyhledává. Další informace i s fotkou budou prý ještě tento týden.


15.5.2008

V časopisu Pes přítel člověka (5/2008) vyšel článek Renaty Voldánové s názvem "Kauza týraných psů v Jarošově nad Nežárkou" (strany 84-86). Je zde zmíněn i Otíkův případ, cituji ze str. 86:

 ...Všichni ale to štěstí neměli a někteří byli odvezeni z Jarošova rovnou na veterinární kliniky, kde se okamžitě začalo s jejich léčbou. Velký dík patří paní MVDr. Pacltové z Františkových Lázní, která se ujala nemocné francouzské buldočky Rity a bulteriéra Otíka (původním jménem Kompakt). Paní doktorka má nejen dobré srdce, ale i zlaté ruce, a tak se zdravotní stav obou pejsků zlepšuje. Dokonce se zjistilo, že Otík vidí, což většina lidí, kteří viděli jeho fotky, považují za zázrak. Nemalou zásluhu na tom mají i lidé, kteří paní doktorce na nákladnou léčbu přispěli...

 

21.5.2008

 

Obrazek

 

Na stránkách chebského útulku se můžete dočíst, jaká byla návštěva u paní doktorky Pacltové za Otíkem a Amálkou. Vypadá opravdu výborně.

http://www.utulek-cheb.estranky.cz/clanky/loa

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek 

  

22.5.2008

Jsou mezi námi i takoví lidé, kteří nejen poslali Otíkovi penízky na pomoc s nákladnou léčbou, ale snaží se mu pomoci i jinak. Chtěla bych moc poděkovat paní Ireně, která Otíkovi poslala balík s mnoha dobrými a užitečnými věcmi - protiotlakovou deku, lososový olej, rybí pamlsky, plyšové i gumové hračky. Od paní doktorky víme, že deka je vynikající a Otíkovi vyhovuje, stejně tak jako rybí pamlsky, které mu moc chutnají (podělili se s Amálkou). Lososový olej je vynikající na kůži a srst, tak uvidíme časem, jestli pomůže v hojení. Hraček se Otík bohužel stále bojí, stejně tak jako jakýchkoliv prudkých pohybů (nejspíš byl často bit) Snad si časem ke hře najde svoji cestičku a objeví kouzlo hraček, které bulíčci tak rádi likvidují. U paní doktorky je zatím 7 týdnů. Věřím, že jeho uzdravování bude i nadále pokračovat tak, jako doposud, a že i dušička se zahojí. Moc moc držíme paní doktorce i Otíkovi palce!!!

Aktuální fotky od paní doktorky:

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

Z mailu paní doktorky:

Otíkovi poslali lidé dalších 27.250 kč, jste obdivuhodní. Nikdy bych nevěřila, že se najde tolik laskavých lidí, kteří se ochotně zbaví svých výdobytků na jakéhosi psa. Je pravda, že Otík není ledajaký, byť neumí spoustu věcí, je stejně skvělý, protože i po mnoha letech kdy žil jako v koncentráku, se snaží naučit nové věci. Je pravda, že přes noc se počůrá, ale přes den si jde ke dveřím a koná potřeby venku. Volala mi jedna paní, té jede kamarádka do Ameriky a tak seženou Otíkovi sluneční brýle, aby mu sluníčko nedráždilo oči. Je to super, stále jsem dumala, jak mu oči chránit, když slunce tak miluje a zjevně mu i velmi pomáhá na srst. Teď když je zataženo, vůbec mu nemusím několikrát denně vymývat oči, stačí ráno vytřít ospalky, jsou pravda žluté, ale nic dramatického, jako na počátku.

Teď jenom dostává antibiotika, Regalen, lososí olej a koupe se jednou za tři dny, neb koupel není jeho vášeň. Chloupky rostou, tak uvidíme.  Když se mu vyčistila rohovka, zjistila jsem, že má zákal čočky, tak jak starší psi mívají. Zvažuji ho odvézt do Plzně k Dr. Beránkovi, jestli by se alespoň na jednom oku nemohla vyměnit, aby viděl vše. Myslím, že teď už je ve stavu, kdy by operaci v pohodě přežil.

Mějte se moc krásně a všem lidem moc děkuji !!!

Pacltová a Otík


11.6.2008

Otík se z ničeho nic osypal na packách a na hrudníku hnisavými pupenci, paní doktorka mu je ošetřuje a čistí. Léčba přetrvává stále stejná, nevíme, proč se najednou pupence objevily. Brýle z Ameriky Otíkovi ještě nepřišly. Paní doktorka změnila Otíkovi oční kapky Gentamycin na Tobrexové, není už teba kapat umělé slzy, což je z námka, že se zánět lepší.

Fotku nemáme, snad příště. Držíme Otíkovi palce, ať se pupenců zbaví a ať se dál uzdravuje tak, jako do současné doby.


16.6.2008

Na stránkách chebského útulku se objevil dopis od nových majitelů Amálky, která byla v péči u paní doktorky Pacltové spolu s Otíkem. A kromě dopisu, ze kterého je patrno, že se Otík osrsťuje čím dál víc, tam jsou i tyto fotky.

 

Obrazek

 

Obrazek 

Obrazek



17.6.2008

Z mailu paní doktorky:
Otík dostal nová antibiotika, koupe se v Ectodexu. Krvavé hnisavé pupence na hrudníku a tlapkách bohužel po seškrabu a mikroskopickém vyšetření potvrdily demodikozu. Léčivé procedury jsou mu nepříjemné, nejraději by se jim vyhnul, brání se i kapkám do očí.
Otíka čeká vyšetření krve, které ukáže, jestli nemá sníženou hladinu hormonu štítné žlázy tyroxinu.
V tomhle deštivém počasí opět nechce chodit ven.

Snad budou příště lepší zprávy. Držíme palce!!!



8.7.2008
V Televizních novinách jsme mohli vidět, jak pokračuje "kauza Jarošov" a také jaký pokrok Otíček udělal. Kdo neviděl, zde máte možnost:

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=08.07.2008&238m=d&238p=TNOVINY&238v=140623


19.8.2009

Paní Bára mi poslala svoje fotky, které nafotila při červencové návštěvě Otíčka. Zařazuji je před naši návštěvu, aby byl vidět ten pokrok, který udělal Otík za jediný měsíc. Tady na těch fotkách je krásně baculatý a je vidět, že má hustší srst, ale ještě ně tak dlouho, jako když jsme u něj byli v srpnu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Za poslané fotky mnohokrát děkujeme!


9.8.2008

Dnes jsme navštívili Otíčka. Telefonicky jsme si domluvili návštěvu u paní doktorky Pacltové a nemohli jsme se dočkat, až se konečně seznámíme tváří v tvář. Cesta do Plesné byla dlouhá, ale na jejím konci nás už vyhlížel u vrátek fešák Otík a jeho mini společníci. Otíček vrtěl ocáskem, reagoval na naše vítání AHOJ nadšeně, jako ostatní bulíčci. Už zdálky bylo vidět, jakou má krásnou novou srst.

Obrazek

Nechal se od nás hladit a moc se mu to líbilo, dostal hned na přivítanou dobrůtky a od té doby se nás držel. Je moc hodný, ani jednou nezavrčel, nezaštěkal.

 

Všechny vás zajímá, jak na tom je Otík zdravotně, jak pokračuje jeho léčba. Pokroky dělá obrovské, stačí se podívat na dřívější fotky a skoro bychom ho nepoznali.

Obrazek

Očka mu stále trochu hnisají, má oteklá víčka v souvislosti s demodexem, stejně tak jako tlapky a ocásek. S demodexem se bude prát ještě dlouho, možná doživotně. Oči mu paní doktorka vykapává umělými slzami, dostává léky na sníženou funkci štítné žlázy a demodex je léčen pravidelnými koupelemi a léčivými tinkturami vtíranými do kožíšku.

Obrazek

Srst má mnohem delší a hustší, ale ještě na několika místech je úplně holý, kůže je tam svraštělá a suchá. Na čele míval vždycky hustou srst, teď je tam olysalý, ale určitě se mu to zase zlepší.

Obrazek


Otík má na zahradě svoji deku, kam chodí odpočívat. Občas mu ji okupují minísci, ale i Otík i paní doktorka je z deky vyženou.

Obrazek



Tam může ležet jen on, tam má svůj klid :o)


Obrazek


Otík dostává několikrát denně přípravek na posílení imunity. Krmen je jednou denně, ale jogurt nebo psí dobrůtky dostává samozřejmě častěji. Je vidět, jak krásně přibral, je statný, má široký hrudník, moc mu to sluší.

Obrazek

Jako správný bulík umí povídat. A takhle jsme ho vyfotili v náručí paní doktorky, když jí vyprávěl, jak mu ubližovali. Ona se ho ptala a on jí broukal, jaké to bylo. Vydržel to pěknou chvíli. Nechal se přitom hladit a pusinkovat a vypadali oba šťastně.

Obrazek

Odpovídám na otázky těch z vás, kteří jste se mě ptali, jestli nevím, zda Otík u paní doktorky zůstane nebo půjde do rodiny k nějakým zájemcům, až se uzdraví. Odpověď je jasná, stačí se podívat na ty dva, jak jsou spolu šťastní. Otík zůstane u paní doktorky, tam je doma a tam je o něj nejlépe postaráno.

 

Obrazek


Všem, kteří Otíkův osud sledují a pomohli mu svým přispěním na léčbu, mnohokrát děkujeme. A nechť jsou tyto obrázky pro vás tak hřejivé, jako pro nás. Otík je bojovník a paní doktorka také. Dokázali spolu, že na první pohled nezachranitelná situace se dá zvládnout a překonat. A i přesto všechno, co Otík zažil a čím si prošel v jarovšovské množírně, odkud byl v zuboženém stavu vysvobozen v březnu, i přesto, že byl zlomený a bál se po svých vyjít ven... i přesto všechno má dobré srdce, je mazlivý a hodný.

Obrazek


Určitě to nebyla naše poslední návštěva u Otíčka, moc se těším, až ho zase uvidím a pohladím...

Obrazek


Pro velký zájem přidávám ještě další fotky z návštěvy u Otíčka z 9.srpna:

 

Obrazek 

Obrazek

 

19.8.2008

Zařazeny fotky z červencové návštěvy paní Báry před naší návštěvu z 9.srpna.


31.8.2008
Z mailu od paní doktorky:

"Nebýt laskavých lidiček, kterým nebyl Otíkův osud a zdravotní stav lhostejný,  bylo by pro  mne mnohem obtížnější dotáhnout to s Otíkem do takového stavu. Začíná mu růst srst i na čenichu, prstíky má stále ještě méně osrstěné, ale největší úspěch bude, až mu narostou hnědé chloupky v místech tmavé pigmentace okolo očí."

A jedna aktuální fotečka, kde to Otíčkovi opět moc moc sluší :o)   

 

Obrazek

  

1.11.2008

Podle aktuálních informací od paní doktorky se daří Otíčkovi výborně, srst stále roste, Otíček se chodí venčit ven sám, už ho není třeba vynášet v náručí ani za špatného počasí. Také léčivé koupele už Otík dostává jen jednou za 14 dní. Podívejte se sami, jak mu to sluší (na fotkách se štěnětem Rogerem). 

Obrazek 

Obrazek 

Obrazek

Obrazek

 

Pro všechny, kteří Otíčkovi dosud pomohli...

http://www.youtube.com/watch?v=AVmNhkFZ6R4

 

A pro zájemce o další informace ke kauze Bártů:
 

http://www.cibela.cz/bartu_v_zachotine.html

 

Poznámka: Omlouvám se všem, kteří si spustili odkazy na reportáže TV Nova a nefungovaly jim. Po té, co Nova spustila své nové stránky, je problém s dohledáním starých reportáží. Pokusím se zapátrat, kde jsou archivovány, pokud vůbec jsou, a napravit to.

 

16.12.2008

Protože se Otíkovi stále v očích dělaly hnisavé povlaky, podávala paní doktorka deset dní Doxycyklin a změnila kapky do očí na Tobrex (vyrábí se teď nové želatinové provedení, delší dobu ulpívá na oku a tím se zvyšuje jejich účinek). Produkce ohavných hnisavých hlenů se zastavila a spojivku má růžovou a ne rudou, oči stačí vyčistit ráno a  večer a v poledne kápnout kapky.  

Obrazek

Aktuální Otíčkova váha je 25 kg.

 

Fotky jsou z večera, Otíčkovi už se mu chce hodně hodně spát, tak doboru noc, Otíku, sladké sny...


 

4.3.2009

Aktuání informace o Otíčkovi z mailu od paní doktorky:

Stále se vyvaluje na kanapi ve svém pokojíčku, do blátivého počasí chodí jen velmi nerad a na vyvenčení je postrkáván, ale když zasvítí sluníčko, vyjde ven sám. Tvoří se  mu nová srst na olysalých místech, zarůstají lysé plochy na stehnech, kolem očí a dokonce Otíčkovi vyrostly i  řasy. Zhoustla srst na krku  tvoří se mu podsada. 

Oči mu stále hnisají, ale ne v takové míře. Paní doktorka 3 x denně oči čistí, kape umělé slzy a Tobrex. Otík odstoupil kastraci, kastrační rána se dobře hojí.

Obrazek

 

Až bude lepší počasí, čekají Otíčka první procházky na vodítku. Ale v tomhle počasí zkrátka zvenku spěchá do svého pokojíčku, na svoje kanape a nejraději takhle odpočívá.

Obrazek

Obrazek

 

Těšíme se na další zprávy a přejeme Otíčkovi, ať je slunečných dní, které mu dělají dobře, co nejvíc.


13.3.2009

Všem, kteří Otíčkovi pomohli při uzdravování, přispěli na léčení, poslali věcné dary, moc moc moc děkujeme!!! Ptáte se mě, ať už v návštěvní knize, mailem nebo osobně, jak ještě můžete pomoci, jestli ještě Otík potřebuje penízky, jestli nemáte poslat granule, vitamíny, deky, hračky... Ptala jsem se na to paní doktorky Pacltové. Jste moc hodní, děkuje vám za ochotu a dobrou vůli, ale teď už je to její boj, o Otíčka se postará a my ostatní, kteří chceme pomoci týraným, máme možnost pomoci jiným, kteří to teď potřebují víc. Bohužel množírny nepřestaly existovat, v médiích se objevují stále další "chovatelské stanice",  kterým jde hlavně o prachy za štěňata a "chovní" psi a fenky  přežívají v příšerných podmínkách...

Dál budu s paní doktorkou v kontaktu, budu sem přidávat aktuální informace a fotky a v létě plánujeme zase návštěvu za Otíčkem :o)

Už teď se na ně oba těším :o) 

 

8.6.2009

Poznáváte toho chlupáče? Otíčku, ty zlato naše, máš krásný kožíšek! 

 Obrazek

Otík má zarostlý hrudník a porost se mu šplhá i po krku. Stále holá jsou silně pigmentovaná místa kolem očí a na stehnech, ale i tam je vidět pokrok. Zlepšení je vidět i na očích, dostává kapky Maxitrol, oči už nehnisají, dělají se v nich jen světlé povlaky, spojivka už není rudá, i ráno po probuzení vidí.  

Obrazek

Od paní Ireny dostal k Vánocům krásný obojek, moc mu sluší. 

Obrazek 

Obrazek 

Obrazek 

Obrazek 

Obrazek


18.8.2009
Po čase opět přidávám aktuální fotky Otíčka s novými zprávami o jeho zdravotním stavu. Podle paní doktorky se hodně zlepšil po psychické stránce, je rozverný, dovádí s Gretou z Estonska a zdá se být spokojeným pejskem bez nočních můr.

Obrazek

Přibyla mu další nová srst na hlavě, tlapkách, hrudníku i krku. Na holých tmavých místech na stehnech se občas objeví osamocený chloupek, ale zdá se, že chlupové folikuly jsou v těch místech zcela zdevastované.

Obrazek

Otík se nejraději válí na sluníčku na svém místečku, dovádí s ostatními pejsky nebo ochutnává spadaná jablka na zahradě.
 

Obrazek

 

Sluníčkování je však pro něj činnost nejpříjemnější :o)

Obrazek

Jsme rádi, že se mu daří stále lépe a lépe a těšíme se na další zprávy.
Velký dík paní doktorce Pacltové.

 

29.11.2009    !!!   P E T I C E   !!!

Už jednou jste pomohli, když bylo třeba, žádám vás o další maličkost. Existuje petice, která upozorňuje na to, že Bártů neplatí povinné poplatky ze psů a vyzývá, aby odpovědný úřad konal, co má a poplatky vymáhal. Nebudem si dělat iluze, že to samotné postačí k tomu, aby skončila s množením a chováním psů v otřesných podmínkách, ale upozorníme tak na problém, který jí snad zkomplikuje život a úřady popostrčí k tomu, aby dělaly svou práci.

  Děkuji všem, kdo se přidá.

http://www.thepetitionsite.com/1/vymahani-mistniho-poplatku-ze-psu

 

8.6.2011

Dostala jsem od paní doktorky Pacltové odkaz, na kterém můžeme vidět Otíčka dnes...

Děkuji!

http://www.youtube.com/watch?v=d2i1vnQYXBA

 

3.5.2012

Pro všechny, které stále zajímá, jak se má Otík dnes, mám skvělé zprávy. Paní doktorka Pacltová mi poslala několik aktuálních Otíkových snímků a také popis, jak je na tom se zdravím. Stále je zapotřebí třikrát denně vypláchnout oči, střídají se u něj období, kdy mu hnisají víc a kdy je to lepší, dostává kapky Maxitrol a na srst dostává Promeris Duo, který hubí demodexe. Srst roste pomaličku, ale přece :-)

 

otik-2012a.jpg

otik-2012b.jpg

otik-2012c.jpg

otik-2012f.jpg

 

otik-2012d.jpg

 

 

Otík je u paní doktorky už čtyři roky.

A jak všichni vidíme, daří se mu u ní dobře.

Děkujeme!!!

 31.12.2013

Paní doktorka mi poslala aktuální fotky našeho bojovníka Otíčka. Jsou spolu už víc než pět a půl roku, Otíkovi se daří dobře, do očí dostává zvhlčující kapičky, nemá žádné problémy, dobře jí a hezky spí, a jak spokojeně vypadá, se můžete přesvědčit sami ;-) Velké díky paní doktorce Pacltové.

 

dsc_0608.jpg

 

dsc_0605.jpg

dsc_0606.jpg

 

 

 

31.3.2014

Krásný pozdrav od paní doktorky Pacltové a fešáka Otíčka všem, kteří mu kdy fandili, pomáhali, drželi palce a kteří na něj dodnes vzpomínají... Má se dobře, jak vidíte :-)

oticek-2.jpg