Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše zkušenosti s jinými lidmi

Na základě vašich reakcí ve vzkazech a komentářích se moje panička rozhodla založit smostatnou stránku, kam můžete psát vaše zkušenosti s tím, jak se k vám nebo vašim bulíčkům chovali lidé nebo děti, když jste byli s pejsky na procházce nebo na návštěvách, zkrátka jak reagovali na to, jakého pejska jste si vybrali, jak se jim líbí nebo co si o nich myslí a jak jste reagovali vy na jejich chování a slova.


Mojí paničku nejvíc zamrzí, když mě označí ne za ošklivého, ale za "toho zlého psa". Na procházkách potkáváme maminky s dětmi, které si zřejmě nevšímají, jak vrtím ocasem a jak se chechtám a chtěl bych se seznamovat. Jedna maminka dokonce nechala po mně hodit vlašský ořech i se slupkou (na štěstí se prcek netrefil), ale jednou se bude divit, až jí úplně jiný pes pokouše dítě... Pak bude v médiích říkat, že pes dítě bezdůvodně napadl, přitom děti na psy hází kameny, šťouchají do nich klackem přes plot nebo dělají jiné věci, které se nám psíkům nelíbí. To, že nemá rozum malé dítě, že si neuvědomuje, jaké následky může jeho chování mít, to je pochopitelné. Měly by se zamyslet všechny maminky, které v takovém případě nechají své dítě psa dráždit a provokovat, které mu to nezakážou a nevysvětlí, jak se k cizím pejskům i jiným zvířatům chovat. Jestli třeba pávě tady neudělaly jednu ze svých výchovných chyb, která by se jim jednoho dne nemusela vyplatit....




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ovečky

www.bulls.estranky.cz,16. 4. 2008 18:55

Musím povedať,že máme názory v okolí aj zlé aj dobré.Viac dobré ako zlé,lebo sme si vybudovali akýsi imidž dobrej mačičky,ktorá vlastne neublíži a je veľmi pritulná.Všetko závisí aj od majiteľa,keď je majitel psycho tak nech nečaká od bulla,že bude ako ovečka.
A veľa urobili aj noviny,pritom som ešte nečitala žeby bull napadol človeka

ešte jedno :)

donut a irka (www.ascha.wu.cz),2. 4. 2008 22:45

Išli sme ku veterinárvoi a išli okolo dve "trinástky", zmaľované, proste veľké krásavice :D Viete ako to chodí.. a jedna uvidela Donut a hovorí "FUJ!!" a ja jej hovorím "No zlatko, mala by si sa pozrieť do zrkadla, až potom by si videla FUJ" :D no ako ona na mňa pozrela..

krvilačná beštia?

donut a irka (www.ascha.wu.cz),2. 4. 2008 22:38

Ahoj:) Posielame pozdrav zo Slovenska. Moja Donutka má skoro 4 mesiace a to sme sa toho stihli napočúvať. Raz na ulici na nás začala staršia pani kričať "Na čo vám je taký pes? Je to len beštia, všetkých nás tu pozabíja!!" alebo tie paničky so svojimi yorkširáčikmi vačšinou ťahajú svojich miláčikov preč od toho "veľkého zlého psa".. mladí chalani sú ovšem nadšení, aký cool pes a všetko podobné.Názory typu "fuj, vypadá jak prase" ignorujeme.. My sa máme radi a jednoznačne potvrzujem "Bullterrier je výnimočný pes pre výnimočných ľudí!" :))

...asi hra....

Stáňa a AB,1. 4. 2008 17:01

Dnes jsme byli jako za každého pěkného počasí na naší louce. Je tam takové zákoutí za břízkama, kde vloni měli jakési stavení bezdomovci, ale my tam moc nechodíme. Když jsme pustili malé z vodítka, namířili si to rovnou tam. Najednou jsme uslyšeli Arkuskovo hromotlucké štěkání a zahlédli během pikosekundy partu 4 mladíků v korunách těch bříz, ještě s nedokouřeným jontem za křiku POZOOOOR, PPSYCHOPÉÉÉS. Běželi jsme pro ty naše uličníky a pohled na ně nás fakt rozesmál, oba byli pod stromy a vrtěli ocáskama, Arkusek blafal, Blaženka kolotoče...protože takovou super hru ještě neviděli :))))

alkohol dela svoje :)

pppetrussska,15. 2. 2008 14:12

Takze bylo leto a ja jsem se vracela z vychazky s tou moji bilou bestii jak ji naky lidi nazyvaji domu.Naproti nam si to vykracovala naka uplne nalita zenska,taha sebou igelitku s lahacema a mirila pomalu ale jiste k nam.Jak rikam bylo teplo takze ta moje mrska sla vedle me cela udejchana a to asi vydesilo tu nalitou pani,nejspis ji totiz asi videla dvakrat a nak to neustala,videla rozmazane jenom jeji zuby a vyplazenej jazyk a proste se lekla a spadla na zem na ty jeji flasky,hulakala o pomoc ale vylezl akorat soused od naproti a rek ji at tady nehulaka a poslal ji do pr... mno jestli ji nekdo zvednul nevim pac jsme sli zase v klidku dal ale po ceste jsem se fakt smala :)

:O)_ SAFARIIIIII _(O:

Gi a Janča ( www.jambet.wgz.cz ),12. 2. 2008 9:36

...tak ještě jsme i liška, to už vypadá na zoo nebo safari, hihihihihi...

zajíček

Stáňa a AB,8. 2. 2008 11:07

Naši malí měli krásného plyšového zajíčka a včera ho roztrhali, načež můj mužský prohlásil...Chudák, a to mu bylo sotva dvacet:)

Záporné reakce:

Dominika,7. 2. 2008 9:05

Jako nám se to stávalo také, teď už si lidé u nás ve městě zvykli, ale když jedeme někam jinam stává se nám, že jsme označeni za lidi, kteří jsou blázni jako všichni ostatní kteří si pořídili podle nich tyhle "vrahy". Už se mi taky stalo, že mi 5-ti letá holčička řekla, že by si ji chtěla pohladit ale nesmí, protože jí maminka říkala, že tihle pejsci jsou ti, kteří zabíjejí lidi. Je to prostě hroizný, co média dokáží udělat s lidmi.

dětská reakce

Stáňa a AB,1. 2. 2008 17:26

jééé klášnej pejšek jako myš!!! :))))

Rasa

Karolina a Kalíšek,1. 2. 2008 10:56

My jsme "ten šarpej", víte?

U nás se také dějí věci.

Renata a bulani Tim a Darek,26. 1. 2008 14:42

Jednou,když jsme museli s oběma bulíkama na veterinu,čistě náhodou,jsme se tam sešli ještě s jedním z vedlejší vesnice.Byl to krásný veliký trikolor od narozený v TK.Já seděla v čekárně s Timem a pán když vešel do čekárny!lidi přestali dýchat a čekali,jak se odehraje ten psí zápas(protože,přece tihle psi se jen perou!)Venku předtím TK pomuchlali moje děti s Darečkem s tátou a já se na něj vrhla jak vešli dovnitř,se slovy,venku už Vás určitě pomuchlali,tak já musím taky!Timík se s kolegou bulíkem se opusinkovali,a lehli si vedle sebe jako by se vídali každý den a ne,že se viděli prvně.Lidi po 10minutách začali dýchat a šeptat si,co čekali.Hlavně,že všichni pozorně sledují ty naše bulváry a TV.Když nás potkají při procházkách už nás staví a chválí kluky jak dnes hezky vypadají,jak se hezky vyspali a jestli se jim chce vůbec na procházku:-).
Pomuchlají je a hned nám říkají,kde ještě bulíka potkali a jaký jsou to vážně super psi,že když ho vidí,tak každý je takový,že se nechá pomazlit,pohladí a jak jsou krásný.Jsem moc ráda,že hodně lidí tady v Mostě změnilo názor na tohle plemeno.
Jsou i negativní ,ale těch je málo.Třeba hláška:Pojď pryč ,kdyby to byl nějakej normální pes,tak jo,ale k tomuhle tě nepustím,"No a já mám taky nevymáchanou hubu!!!Takže obrana!!!TEN PES JE VÍC NORMÁLNÍ NEŽLI VY!A jde se dál...*

kozička nebo prasátko?

Radka a Agnes,22. 1. 2008 15:26

Nedá mi to nepřidat: jednou jsme s naší bílou Agnes procházeli kolem dvou malých holčiček a pohled na ni u nich vyvolal hádku typu: je to kravička, kozička atd.Až to jedna uzavřela slovy: já vím, to je pejsek, který se nepovedl!Prostě nádhera...Druhý zážitek je z léta, kdy jsme byli v kempu a řitila se k nám asi 3letá holčička, maminka na ni s děsem v očích zakřičela:na toho pejska nešahej! my hned, že je hodná, že to je mediální humbuk atd.Mamča se nechala přesvědčit a zavelela dcerce: tak jenom jednu pusinku a jdem:))) Palá lípla hubana Agnese přímo na čumák a šly...prostě z extrému do extrému.

bojový pes

Stáňa,21. 1. 2008 12:50

Tak tohle se mi líbí, odborník na bojového psa a čivavu :)))! Já mám v tomhle docela štěstí, tady v Liberci vím já jen o 12ti bulíčkách, takže tady jsou lidi celkem v poho, až na některý. Já jsem se setkala s odborníkem na bojové psy jednou na poště. A když jsem se ho zeptala, z čeho jeho profesionalita a znalost těhle plemen vyplývá, tak odpověděl, že známý známého ho měl...tak tihle jsou taky nej!!!!

Zabiják a Kůň :o)

apolenka a Barbucha,21. 1. 2008 12:21

Tak i my se svou troškou do mlýna :o)...když měla Barunka asi 4 měsíce, potkali jsme cca 60ti letého kravaťáka, Baruna si ho chtěla očuchat, on na ní civěl a povídá "to je ten zabiják, že jo?"...snažila jsem se vysvětlit, že to není žádnej "bojovej" ani "zabiják" ale loveckej...kouknul na mě s despektem a důležitě odvětil..."já to musím vědět, já jsem chovatel a mám doma čivavy"...Na to se fakt nedalo už nic říct :oD. A teď druhá, týden stará...Jdem na veterinu, Baruna čumí po lidech a předchází nás maminka s asi tříletou holčičkou a najednou slyším ten dětskej hlas..."hele mami...kůůůůň" :o)))))). Jinak máme zkušenosti obojího rázu, nepěkné i pěkné, ale musím říct, že těch hezkých, kdy si lidi chtěj popovídat a pohladit je překvapivě víc :o). V našem vchodu máme dokonce díky Baruně několik "napravených" antibulíků.

kocarek :)

pppetrussska,20. 1. 2008 21:40

ahojky,mno jak to tu ctu tak musim taky pridat nas zazitek :) sedela jsem s kamaradkou a moji bilou bulici venku na lavicce,povidame se a nejednou vidim ze na nekoho kouka a zacina vrtek ocasem :) kouknu a sla nejaka pani s holcickou a mela jeste kocarek... jenze te holcice se a moje mrska tak libila ze se mamce vytrhla zahulakala jeee pejsek a bezela k nam ! vydesena mamka vykrikla : ne k tomuhle nesmis ! pustila kocarek a bezela ji chytnout :)) kocarek nastesti dohonila taky a byli to fofry. taky jsem potkala pani ktera na me z niceho nic zacala kricet ze to je ten hnusnej pes co ji nekoho zabil a samozdrejme ze vsichni lidi na ulici se zastavili a koukali na me co se deje,malem me nechala zavrit,ale nakonec se omlouvala ze si me i psa spletla :)

Reakce ....

Phoenix,20. 1. 2008 15:23

Napadla mě jedna Lukyho příhoda, která se stala ještě před příjezdem Lukyho domů a tak jí sem Kačence přidám ;-). Když jsme si pro Lukyho tenkrát jeli a poprvé jsem to oznámil našim, tak máma řekla:"hlavně doufám, že to není ten bojovej pes!" načež jsem jí řekl, že: "není, uvidíš" :))). Dneska když k našim přijedeme, nejoblíbenějším Lukyho člověkem je právě moje mamka, která na něj nedá dopustit a naopak ho rozmazluje piškotkama :-))). Když se jí teď zeptám, tak už to není "ten bojovej", ale "náš Lukýnek".
Jen co to tenkrát naši zmínili před mým bratrem (dlouholetý chovatel severských plemen psů - aljašský malamut, sibiřský hasky, ale i stafordů, československých vlčáků a dalších plemen), řekl mi:"jen aby jsi ho zvládnul, jsou nebezpeční a když jim šíbne, tak je zle". Dnes už taky změnil názor, dokonce nechá své děti hrát si s Lukym, což je pro nás ten největší úspěch :-))) (synovec 4roky a neteř necelý rok). Luky je ještě mladý a tak musíme hlídat aby děti neporazil, ale děti opravdu miluje. Nejvíc ho baví ležet na zádech a synovec mu luští "písmenka na břiše" (tetovací číslo) :-))). Bulíka mohu srovnávat s několika plemeny, které v naší rodině prošly a musím říct, že je to úžasný pes, pokud je dobře vedený. Oproti tomu je například sibiřský hasky nezvladatelný janek, nebo aljašský malamut nervák (hlavně na psy). Nebezpečný pes je u mě například kokršpaněl, který je opravdu nevyzpytatelný. Samozřejmě na vše má taky vliv výchova a i mezi bulíky může být jedinec, který bude "magor". Proto hraje nezanedbatelnou roli i výběr štěněte, kterému by nový "páníček" měl věnovat velkou pozornost. Vyplatí se to......

(o: pro lásku, třeba i boj :o)

Gi a Janča,17. 1. 2008 14:39

...taky musíme přidat zážitky do krámu: tak my jsme zase pro změnu, podle sviště mužského rodu od sousedů :o)klokan(o: a podle dospěláků jsme pitbulda ( to fakt nechápu, takhle nevzdělaná jsem nebyla snad ani já )a ještě ke všemu ten zlej co žere lidi a důchodce a tak reaguju, že je pit jako oni jsou černý a že se bát nemusej, protože nežere, ale rovnou poliká a že se zlejch psů bojim...

my máme doma kozy a prasátka

Romča www.ozzy-danny.estranky.cz,17. 1. 2008 6:45

U nás lidi taky reagují divně..te´d už ani moc né..ale ještě jak jsme měli Čikiho, tak mi říkali jéé ta paní má kozu na vodítku, pak prasátko..Někteří se mě i ptali jestli jsem toho psa mlátila po hlavě lopatou, že jí má tak opuchlou. Narážky je škaredý a rváč. To je normální. Sousedka mi řekla že tak hnusného psa ještě neviděla, že se s ním ani mazlit nemůžu..takže co dodat..lidi jsou divní..

Děkuji

Machma a bulinka Roda,16. 1. 2008 22:34

Děkuji za nabídku!Poděkovala jsem raději i mailem a přidala k tomu i ten virtuální pohled:-)

poradím

Katty a Luky,16. 1. 2008 21:52

Pokud budete chtít, ráda poradím (přes mail, estranky.cz jsou na to ideální) a i sebemenší stránky s jednou fotkou ráda přiřadím do seznamu. Držím palce a hodně štěstí :-)