Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše zkušenosti s jinými lidmi

Na základě vašich reakcí ve vzkazech a komentářích se moje panička rozhodla založit smostatnou stránku, kam můžete psát vaše zkušenosti s tím, jak se k vám nebo vašim bulíčkům chovali lidé nebo děti, když jste byli s pejsky na procházce nebo na návštěvách, zkrátka jak reagovali na to, jakého pejska jste si vybrali, jak se jim líbí nebo co si o nich myslí a jak jste reagovali vy na jejich chování a slova.


Mojí paničku nejvíc zamrzí, když mě označí ne za ošklivého, ale za "toho zlého psa". Na procházkách potkáváme maminky s dětmi, které si zřejmě nevšímají, jak vrtím ocasem a jak se chechtám a chtěl bych se seznamovat. Jedna maminka dokonce nechala po mně hodit vlašský ořech i se slupkou (na štěstí se prcek netrefil), ale jednou se bude divit, až jí úplně jiný pes pokouše dítě... Pak bude v médiích říkat, že pes dítě bezdůvodně napadl, přitom děti na psy hází kameny, šťouchají do nich klackem přes plot nebo dělají jiné věci, které se nám psíkům nelíbí. To, že nemá rozum malé dítě, že si neuvědomuje, jaké následky může jeho chování mít, to je pochopitelné. Měly by se zamyslet všechny maminky, které v takovém případě nechají své dítě psa dráždit a provokovat, které mu to nezakážou a nevysvětlí, jak se k cizím pejskům i jiným zvířatům chovat. Jestli třeba pávě tady neudělaly jednu ze svých výchovných chyb, která by se jim jednoho dne nemusela vyplatit....




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jsme ostudy:-(

Machma a bulinka Roda,16. 1. 2008 21:29

Roda bude mít v dubnu 3.roky,net máme doma půl roku,ale na její vlastní stránky ještě nedošlo.V tom jsme vážně ostudy...Ale už se snažím o nápravu-jen co se mi ustálí prac.doba(snad UŽ brzy!)a plně pochopím jak na to,tak je vytvořím.Ta naše "baskervilka" si je zaslouží:-) S radostí se pak necháme přiřadit do nejdelšího seznamu bulíků,jaký jsem tu našla:-))

lední pejsek

Katty a Luky,16. 1. 2008 20:09

Zdravím nové návštěvníky :-) nejkrásnější je asi pojmenování lední pejsek, to jsem ještě neslyšela, ale dovedu si představit, jak to děti vyslovují v souvislosti s bílým bulíčkem. Má Roda taky svoje stránky? Ráda bych se na ni podívala alespoň virtuálně :-) A samozřejmě bych je přidala do svého dlouhého seznamu. A jsem ráda, že dělá bulíčkům svou povahou dobré jméno a zlepšuje jejich pověst v médii zmanipulovaném povědomí veřejnosti.

Pojmenování

Machma a bulinka Roda,16. 1. 2008 19:41

Naši bílou hafinu nazvali taky zabijákem už ve věku 5.týdnů,ale nejkrásnější pojmenování umí děti:divná kozička,prasátko,Snoopy,...Ovšem stále vede nadšený výrok jednoho prcka v ZOO:Jé,hele mami,lední pejsek! Lidská neznalost a hloupost mě někdy až zabolí u srdíčka,protože naše Roda je až antibojová(pokud nepočítám její úspěšný wrestling),právě naopak působí jako usmiřovač ostatních psů,ale stále se najdou lidé,kteří mi řeknou,že"takový pes nesmí vůbec na ulici"-to šla vzorně na vodítku u nohy,nebo že "tohleto by se mělo pozabíjet".Naštěstí potkáváme i lidi se srdíčkem a rozumem:-))

Katty a Luky

Kočička,16. 1. 2008 13:22

Myška je docela trefná poznámka :-) Lukymu říkám taky Myško moje bílá. Jedno malý dítko za plotem označilo Luka za kočičku, asi hodnotilo jen podle barvy a ticha - jinýho bílýho pejska asi ještě nevidělo a pokud ano, tak asi štěkal. Luk skoro vůbec neštěká.

Myš!

Stáňa a její smečka,16. 1. 2008 10:39

Tak tohle se mi taky líbí:). Včera mi povídal kamarád, že jedno dítě označilo jeho bílého bulíčka za velkou MYŠ!

Veterina

Baki-baki.webgarden.cz,15. 1. 2008 10:22

Ahoj,
já mám zatím dobré zkušenosti.Bakuše se líbí, možná proto, že je ještě malá.-) Jednou jsem byla u veteri. na bežné prohlídce. V čekárně byla maminka s dítětem. A chlapeček povídá mamince,,Maminko to je,ale krásná veverka:-)." Maminka se na nás podívala a říká,,To není veverka,ale pejsek." :-))

Z víkendu

Katty ,14. 1. 2008 18:28

No u nás se o víkendu objevila zcela tradiční reakce - soused měl na hlídání rozmazlenou dceru, dlouho našeho Lukýnka neviděla, naposledy když byl ještě štěně, nějak jsme se míjeli. Její věta: "Fuj, ten je ale hnusnej!" mě u ní nepřekvapila :-( Pro mě je to moje bílé štěstí stejně nejkrásnější, ať si říká, kdo chce, co chce.

bastík

Stáňa a její smečka,14. 1. 2008 18:04

Ani nevím, jestli to patří do téhle rubriky, ale chci napsat něco, co mě dneska fakt rozesmálo. Mám, jak jistě víš, čubinku a pejska z jednoho vrhu. čubince už stojí ouška 3. týden a už vypadá jako správný miniaturní koník:) a pejskovi se postavilo právě dneska ráno první ouško a to ještě tak nějak všelijak do různých stran. Byli jsme venku na prochajdě a potkali jsme starého pána. Moc se mu štěňátka líbila, a tak se vyptával na rasu a jestli to jsou sourozenci, já že ano... chvíli koukal, přemýšlel a pak z něj vypadlo:..ale pejsek je křížený, že jo?:)))

dětské reakce

Stáňa a její smečka,8. 1. 2008 13:20

Já, co se dětí týče, nemám špatné zkušenosti, spíš naopak. Postřehy, které tu píšu, jsou zatím od té naší první bulinky, co už je v nebíčku. Štěnda se zatím líbí každému. Děti dokáží být naopak roztomilé, když nevědí, co to je. My dostávali různé názvy...oslíček, malý koníček nebo i malá divná kravička :)))) i divný králíček....Jednou jsme potkali školku na procházce a učitelka jim začala vykládat, na tohohle pejska pozor, ten je moooc zlý!!! No já samozřejmě s mojí nevymáchanou papulou šla hned do ní, jaktože učitelka a lže dětem!!! No nakonec si Whitney všichni hladili a hráli, ona děti milovala a já mám pocit, že jsem alespoň pro tentokrát donutila někoho o těhle psech popřemýšlet...

ráda začnu

Stáňa a její smečka,8. 1. 2008 13:11

Paní v kožichu, pán kravatu dražší než je můj celý šatník. Paní povídá: jéžiši, to jsou ti zabijácký psi, pojď rychle na druhou stranu!...a já na to: A když půjdete paní po mrtvolách, dojdete až k našemu vchodu!!! :)