Jdi na obsah Jdi na menu
 



Zde byla možnost nechat nám vzkaz či komentář.

S ohledem na narůstající spam byla možnost přidávání komentářů zrušena.
 

 

Obrazek

 

Komentáře

Přehled komentářů

zubní kámen

Míša,1. 9. 2008 15:19

Ahojky, raději si zeptám i tady...neporadil vám vt nějakou medicínku na výplach dásní? Já to zkouším dle rady magistry v lékarně řepíkem. Už narkozu mít nesmíme a tak hledám nějaký přírodní zázrak jak trochu těm dásním ulevit. Pohlazení pro Lukýnka...
p.s. Otík vypadá skvěle!!!!! Krásná fotečka!!!!

....

Phoenix,25. 8. 2008 19:50

Není zač, řekl bych, že pan Desenský má na netu něco jako psí poradnu, pokud se to nebude dařit zvládnout svépomocí, dohodl bych se s ním. Nebál bych se toho, být vámi. I za cenu, že bych mu psa odvezl na nezávaznou konzultaci a k posouzení jeho chování. Postupy a metody které používá sice vypadají pro člověka podivínsky, ale je to psí chování a u psů bude mít rozhodně úspěch.

...

ivice,25. 8. 2008 19:28

Děkuji moc za rady, na Vámi odkázané stránky už jsem koukla a vrátím se k nim, abych je podrobně pročetla. Jsem jen ráda, že jste mě utvrdil o tom psa nebít...myslím, že situace by se jen zhoršila, ale důsledně pokračovat v povalení a přidržení psa. Nikdy to neudělal na někoho cizího nebo na děti,pouze jen na mě a na pána, nikdy nevyjel ke kousnutí, ale snaží se pouštět hrůzu. Doufám, že to úspěšně zvládneme, každopádně ještě jednou moc děkuji za rady a určitě dám vědět.

...

Phoenix,25. 8. 2008 17:39

Pokud se začne lísat, je to dobře, ale v tomhle případě je dobré být nad věcí, zůstat nějakou dobu chladný a nechat ho ať se chvilku snaží. Každopádně je třeba chovat se pokaždé stejně - zavrčí, na záda, podržet, pokud nepomáhá, podržet víc se zavrčením, pak ho pustit, nechat ho ať "si jde vylízat rány". Pokud se přijde lísat, tak nechat ať se lísá on, ale nehladit, nemluvit na něj, prostě se ho nevšímat. On časem pozná, že tudy cesta nevede. Proutek není dle mého názoru dobrý - není to projev, který používají psi ve smečce a nemusí mu rozumět. Vrčení a položení na záda je jasný projev. Náš pes ze začátku taky zkoušel zavrčet, dneska je bez jakýchkoliv problémů a každý ho na potkání miluje - jde to i bez násilí, bolí ho to podstatně méně, než facky a bití, účinnost je mnohonásobně větší. Doporučuju si počíst o panu Desenském (najdete v "Další stránky o bullterriérech" zde na stránce), používá hlavně smečkové projevy a výchovu a je velmi úspěšný ve výchově psů.

....

ivice,25. 8. 2008 16:45

Myslím, že toto je u něho opravdu projev agrese...vrčení u hry, nebo zaštěkání bereme naprosto normálně. Bez problémů si nechá sáhnout do misky, vzít si hračku, ale tohle je opravdu myslím souboj o dominanci, začne pouštět hrůzu sklopí uši dozadu.... Ovšem složení na záda a ubrání kyslíku ho provokuje k ještě větší odezvě a trvá docela dlouho než se zklidní. Pak zaleze na svoje místečko a za chvíli je jako vyměněný a začne se lísat. Mám strach z větších trestů, aby jsme ho nezkazili, ale asi jiná cesta nevede, co šlehnutí proutkem? Je to účelné nebo to je spíš na závadu?

Vrčení....

Phoenix,25. 8. 2008 16:17

K tomu vrčení - Pes vrčí různými způsoby, je třeba je rozlišovat - výzva ke hře se může pro nezasvěceného zdát jako projev agrese, ale tak tomu není. Bulíci často broukají, když se jim něco líbí, nebo štěknou, když něco chtějí, zavrčí při výzvě ke hře, atd. Je třeba sledovat i postavení uší, očí, těla a ocasu, protože pes "mluví" nejen hlasovým projevem, ale i tělesným projevem. Pokud je to vrčení opravdu projev agrese a dominance, tak je to položení na záda opravdu jeden z nejlepších způsobů, jak pejsanovi dát najevo, kdo je šéf - ale je třeba mu to vštípit do hlavy, takže důsledně po každém "ošklivém" zavrčení ho složit na záda (ihned, za chvilku je pozdě)a nejlépe mírně "ubrat kyslík" (ale ne zase moc - prostě mu to musí být nepříjemné). Pes na zádech by už neměl zavrčet, pokud jeho agrese stoupá, tak je to špatně a musí se bohužel přitvrdit s nepříjemnostmi, třeba ho zasednout a nebo zalehnout tak, aby se nemohl hnout a zařvat/zavrčet na něj tak, že ho to rozhodí a uklidní se-přestane vrčet. Při tom je dobré koukat se mu do očí a raději mu druhou rukou podržet čumák, kdyby se chtěl bránit. Pak když přestane vrčet a začne se podřizovat je dobré po chvilce podržení ho v klidu mu uvolnit cestu a umožnit mu (ovšem za povýšeného kárání, že takto tedy ne) odejít stranou, kde nad tím může přemýšlet. Když se to bude důsledně dodržovat, tak by se měl pejsek příště vyvarovat konfliktu s vámi. Pak už by mělo stačit zvednout hlas a pes by se měl podřizovat sklopením uší a hlavy. Je to drastické, ale je to pro psa větší trest, než neustálé pleskání po zadku, nebo jen nadávání. Je to o rozdělení hierarchie ve smečce, pokud si upevníte pozici tímto, neměl by si pak už dovolovat a tím odpadne toto trestání. Zrovna tak je dobré ho odnaučit zavrčení pokud mu někdo sáhne do misky s jídlem, protože i to se může hodit.

poraďte......

ivice,25. 8. 2008 15:00

Pěkný den....Máme 5-ti měsíční štěně bulíčka-kluka... Je to zlatíčko, přícucka, láska, ale začíná nás tvrdě zkoušet. Tvrdě dokazuje svou dominanci, postaví se a začně vrčet a pouštět hrůzu. Podle rady ho chytneme za kůži přimáčkneme k zemi a podržíme dokud se nezklidní, ale musím říct, že zatím to nezabírá a zkusí to klidně druhý den znovu. Jsem odpůrce psího bití, ale přece jen přemýšlím, zda by nezabralo aspoň šlehnutí proutkem...Poraďte, prosím, jak toto zvládnout. Přejde ho to, když budeme důsledně potlačovat jeho touhu po dominanci tím přitlačením k zemi?

!!!

ivice,22. 8. 2008 20:22

Sledovala jsem včerejší zprávy....jak je vůbec možné, že v Jarošově jsou opět pejsci, copak není žádné síly, která by zabránila člověku, který se tolik podepsal nejen na Otíkovi, ale mnoha dalších pejscích, aby se vůbec mohl k živému tvoru byť jen přiblížit!! Nechápu to! Pohled na Otíka, kdy byl vysvobozen z koncentráku snad mluví za vše....

Otík

Věris,21. 8. 2008 21:35

Ahojky,chodím na vaše stránky často hlavně kvůli Otíkovi. A pokaždé bulím jak želva i když je mu už podstatně lépe, při představě že někdo takhle může trápit zvířátka je mi nanic.Až ho znova uvidíte pohlaďte ho za mně.......

pro Báru

Katty,18. 8. 2008 9:14

Taky jsem z Otíčka nadšená a jeho povaha je prostě super. Nemáte náhodou nějakou fotku z té Vaší červencové návštěvy, že bych ji dala sem k ostatním? Pokud ano, mohla byste mi ji, prosím, poslat na katty-vw@tiscali.cz

Děkuji :o)

Otík

Bára,18. 8. 2008 8:33

Ahoj všem fandům Otíka. Vypadá opravdu výborně. Viděla jsem ho na živo na začátku července a to byl už pěknej kluk:-) Ale pořád byl hodně olysalej, teď je to chlupatec chlupatá:o) Je to neskutečný jak se za měsíc zase zlepšil. Ze všech krásných pejsků paní doktorky on je nejkrásnější a kdybych doma neměla dva klabonosáky asi bych se zamilovala:o) Hlavně mě překvapila jeho přítulná a klidná povaha. Jakmile se mi dostal na klín už se nehnul. No možná to bylo i tím, že měl lepší výhled na piškoty na stole:o). Je báječnej a paní doktorka taky.

Otík

panička od jezevčích kluků,11. 8. 2008 7:17

Ahoj, vždycky netrpělivě sledujeme aktualizace kdy se objeví nové zprávy o Otíkovi..na tuhle jsme čekali, protože jsme věděli, že se tam chystáte..a je to paráda, Otík vypadá skvěle, ani by se podle fotek nedal poznat..zvlášť na té poslendí fotce už se pěkně "vystavuje" jako správnej ješitnej bulda :-) Ten pokrok je k neuvěření..krásná zpráva na začátek pracovního týdne..dík..mějte se pěkně..

Pro Otíka :-))))))))

Timík a Dareček s páníkama,10. 8. 2008 21:45

Ahoj Katty ,to co jsme viděli na fotečkách z návštěvy u Otíka,jsme nadšení.Za to co si prožil,mu patří štěstí a láska jeho paničky.ANO byla by to asi hloupost je rozdělit,každý ho musí milovat a hlavně paní doktorka.
Je to to nejkrásnější,co jsme se za poslední dobu dozvěděli a co jsme viděli.
Díky za tak dobré zprávy.
Renata a bulíci z Mostu.

"pes Jack"

jezevčí kluci,7. 8. 2008 7:19

Ahoj, tak jsme hned zkoukli co je aktuálního a musíme ti to říct..tvůj kamarád Jack je náš "bratranec Jack" a jeho panička je sestra mojí paničky :-)))Joo, svět je malej..hlavně že se ti u nás líbilo, my tam taky rádi jezdíme, protože se tam dá pořádně vyblbnout :-)Tak se měj pěkně...psicijezevcici.blog.cz

......

Ivice,27. 7. 2008 15:11

Tak to musíme napravit.... nebudu se tedy učit skákat do výšky a házet sebou na znak, ale raději se pokusíme přehodit pořadí... Zatím mám tedy pocit, že boj o dominanci probíhá mezi nima-chlapama, dokonce se i jednou stalo, že Sepp se rozhodl naznačit pánovi, že nepatří ke mě do pelechu, když tam ležel první on. Takže šel okamžitě do svýho pelechu-tedy pes- a je fakt, že už si to nikdy nedovolil.
Díky za radu :-)

:o)

Katty a Luky ,27. 7. 2008 14:12

Tak ono by bylo jednodušší promluvit si s přítelem a v zájmu budoucího vztahu jak s bulíčkem tak s Vámi zachovat při vítání pořadí hierarchie ve vaší smečce - nejdřív se přivítat s Vámi a Seppy musí počkat. U některých puberťáků se potom objevují i jiné snahy o to dostat se do vedení a je lepší si dát pozor např. i na to, aby do dveří nejdřív vstoupili lidé a pak teprve pes, aby nejdřív jedli lidé a pak teprve pes a s tím vítáním je to také tak. Jsou to takové maličkosti, které utvrzují postavení a tedy i míru toho, co si může nebo nemůže k páníčkovi pes dovolit.

Když se vítáme my (já s páníčkem) a Luky na nás kouká a čeká, vrtí ocáskem, předními nedočkavě přešlapuje, povídá, někdy se nedočkavě vetře doprostřed mezi nás. Pak už neskáče, ale převalí se na záda a nechá si hladit bříško. Dokonce pozná, kdy přijíždí páníčkovo auto, jde si sednout ke dveřím a je připravený. Vítání se dá trochu utlumit, ale chce to hodně trpělivosti.

PS: přícucka nemá chybu :-)

:-)))

Ivice,27. 7. 2008 13:12

Ahááá tak to bude tím, že tolik neskáču do výšky a radostí nepadám na záda, když se pán vrátí domů, zkusím to napravit :-))
Zatím je trochu problém, že tento vítací ceremoniál předvádí každému, kdo na něj promluví. Snažíme se ho krotit, ale zatím to moc úspěchu nemá. A babičky jsou, pravda, trochu v šoku, když takové štěňátko mají v mžiku až skoro v nose i uších. Doufám, že jeho styl radosti se nám povede trochu usměrnit.
Jinak opravdu stránky super. Měla jsem trochu z tohoto plemene strach,jestli to zvládnu, měla jsem jen německé ovčáky, takže nejdříve jsem se informovala všude možně-knihy, internet, známí... a jsem opravdu ráda, že nakonec jsme si bulíčka pořídili. ani jeden z ovčáků nebyl takový komediant a přícucka :-) jako Seppyk. A ještě jednou dík, za informace.....

zdravíme Seppyho

Katty a Luky,27. 7. 2008 9:37

Moc nás těší, že se Vám naše stránky líbí a že se k nim vracíte a nacházíte tu užitečné informace. Seppy je pravý bulík, když píšete, že je paličatý, umíněný a mazlivý. Přemýšlím, proč se Váš přítel nejdřív vítá s ním a ne s Vámi, napadá mě jedno vysvětlení (když si představím to divadlo, které se den co den odehrává i u nás): Vy jistě neskáčete do výšky, netočíte se kolem dokola a nemačkáte se na přítele tak, jako to dělá Seppy, on Vás zkrátka předběhne a vynutí si víc pozornosti od páníčka než Vy, musíte se asi víc snažit :-)))

Vítání je u nás dodnes náročné pro všechny zúčastněné. Luky sice umí sednout a čekat, než na něj přijde řada a než se s ním všichni přivítají, ale on je tak šťastný, že vidí své lidi, že tu vášeň těžko ovládne a každého by nejdraději sám opusinkoval, staví se na zadní, skáče do výšky, kolikrát přepadne dozadu nebo mu podklouznou nohy, je mu to jedno, hlavně že se může tulit a namáčknout na co nejvíc lidí. U babiček a jiných starších lidí se nám daří krotit jeho energii a vítá se s nimi opatrněji než s ostatními, asi tuší, že by jeho styl vítání neustáli.

Držím Vám palce, ať při příštím vítání přijdete na řadu jako první, mějte se se Seppym krásně a užívejte si štěněcí radosti :-)

to jsme to dopracovali......:-)

Ivice,27. 7. 2008 8:00

Vaše stránky jsem si pročetla před pořízením našeho štěňátka bulíčka a pořád se k nim vracím. Jsou super! Našemu Seppymu už bude pět měsíců a roste z něj nádherný pes...paličatý, umíněný a mazlivý :-) A víte, co je nejhorší? Když se přítel vrátí z práce, prvně se přivítá s pejskem pak teprve-možná-přijdu na řadu já...to jsme to dopracovali :-)))

...!!! :))))

Stáňa a AB,15. 7. 2008 10:49

OZNAMUJE SE LÁSKÁM NAŠIM... jsem zpět, přeživší a pomalu nabývajíc síly. Moooc zdravíme Lukýnka a tobě krásné léto. Zase tu budu častěji. Pa a pac, pac od Arkuska a Blaženky